De leukste adresjes in Dijon

We weten allemaal waar Abraham de mosterd haalt in Frankrijk: in Dijon. De hoofdstad van de Bourgogne wordt door veel Nederlanders alleen doorkruist op weg naar het zonnige zuiden van Frankrijk. Dommage! De stad is namelijk even ‘hot’ als haar mosterd. Met de volgende tips beleef je Dijon als een echte Bourgondiër…

Bourgondisch Dijon
Eten zoals de lokale bevolking zonder je toerist te voelen? Een menu vol Bourgondische specialiteiten vind je bij restaurant Maison Milliere. De sfeer is bijzonder, want het gebouw stamt uit 1483. Adres: 10 Rue de la Chouette.
Ook bij La Mère Folle kun je aanschuiven voor traditionele gerechten, zoals de beroemde ham met peterselie. Adres: 102 rue Berbisey.

Verken het historische centrum
Met een gids door het historisch centrum van Dijon wandelen is interessant, maar een tour op een Segway is nog leuker. In een uur zie je onder leiding van een gids alle beroemde plekken van de stad. Je kunt er ook voor kiezen om de natuur rond de stad in te trekken op de Segway. De tours starten op verschillende tijdstippen per dag. Adres: 11 Rue des Forges.

Struinen op de markt
In Les Halles, ofwel de markthallen, kun je op zaterdagochtend terecht voor antiek, kleding en sieraden. Gustave Eiffel, geboren en getogen in de Bourgogne, ontwierp deze markthallen lang voordat hij zijn naam verbond aan het meest bekende gebouw in Frankrijk. Adres: Les Halles / Rue Devant les Halles Champeaux.

Smakelijke souvenirs shoppen
Nog leuke souvenirs nodig voor het thuisfront? Bij Maille koop je de bekende mosterd in mooie zandstenen potten. Adres: 32 Rue de la Liberté. Ook is de pain d’épices, een soort ontbijtkoek, een lokale specialiteit. In de chique boetiek Mulot & Petitjean kun je deze heerlijke koek kopen. Adres: 13 Place Bossuet.

Meer informatie: www.bourgondie-toerisme.com 

Foto’s: Alain Doire / Bourgogne Tourisme.

Lees ook:Zeven doden bij grote brand in Dijon
Lees ook:Wijnhuis beschuldigd van fraude met dure wijn
Lees ook:De lekkerste Franse wijntjes op internet
Lees ook:Het centrum van Frankrijk: waar is dat?
Lees ook:Tegenstand verhuizing Centre Pompidou naar Palais de Tokyo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>