Tanken wordt tijdelijk goedkoper in Frankrijk

Tanken wordt in Frankrijk binnenkort goedkoper. De accijns op benzine en diesel gaat tijdelijk omlaag. Dat heeft premier Jean-Marc Ayrault bekendgemaakt, zo meldt HLN.

Hoeveel de brandstofprijs zal dalen en wanneer de korting ingaat, is nog onbekend. De Franse minister van Financiën, Pierre Moscovici, gaat volgende week om tafel met oliebedrijven en consumentengroepen om de plannen uit te werken.

Een liter euro loodvrij kost in Frankrijk zo’n 1,70 euro, iets minder dan in Nederland. Diesel kost gemiddeld 1,50 euro.

De accijnzen leverden Frankrijk in 2010 34 miljard euro op, meer dan 10 procent van de totale belastinginkomsten. Volgens berekeningen van de vorige regering van Nicolas Sarkozy kost een accijnsverlaging van 10 cent de schatkist 5 miljard euro.

Het in toom houden van de brandstofprijzen was een belangrijke verkiezingsbelofte van president François Hollande. Oliemaatschappijen hebben de Franse regering gewaarschuwd dat de lagere prijzen tot brandstoftekorten zullen leiden.

Lees ook:Benzine in Frankrijk duurder
Lees ook:Frankrijk trekt de broekriem aan
Lees ook:‘Garden Party gaat niet door’
Lees ook:Club Sandwich duurste in Parijs
Lees ook:Huizenprijzen in Frankrijk dalen nog steeds licht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>