Opnieuw files op Franse snelwegen verwacht

Voor ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders begint dit weekend de zomervakantie en velen van hen vertrekken naar Frankrijk. Er wordt dan ook veel drukte verwacht op de Franse snelwegen, zo meldt de ANWB.

Zaterdag verwacht de verkeersdienst dat er rond het middaguur zo’n 400 kilometer file in Frankrijk staat. Lange files staan vooral op de A6/A7 Parijs – Lyon – Orange, op de A9 Orange – Spaanse grens en op de A10 Parijs – Bordeaux bij Orléans. Zondag 24 juli eindigt de Tour de France in Parijs. Er worden daarvoor geen snelwegen afgesloten. Wel zal het waarschijnlijk extra druk op de wegen rondom Parijs zijn.

De drukste dag van het jaar op de Franse snelwegen, ook wel bekend als ‘Zwarte Zaterdag’, is dit jaar op zaterdag 30 juli. Kijk voor een actueel overzicht van het verkeer in Frankrijk op de website van Bison Futé, de verkeersinformatiedienst van de Franse overheid. De site is zowel in het Frans als in het Engels te lezen.

Lees tips over het vermijden van files in Frankrijk.

Lees ook:Veel files op Franse snelwegen verwacht
Lees ook:Zwarte Zaterdag: 30 juli 2011
Lees ook:Zwarte Zaterdag: 4 augustus 2012
Lees ook:Drukte op Franse snelwegen
Lees ook:Opnieuw drukte op Franse wegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>