Frankrijk op 46ste plek van gelijkheid man en vrouw

OfficeHet World Economic Forum heeft z’n jaarlijkse Global Gender Gap Index gepubliceerd, een lijst met landen uit de hele wereld die is samengesteld op basis van de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Nederland staat op de zeventiende plek, en Frankrijk? Het was even zoeken… Uiteindelijk vond ik Frankrijk terug op de 46ste plaats, van de in totaal 134 landen uit de lijst. Dat is een groot verschil met vorig jaar: toen stond Frankrijk nog op de 18e plaats. Dit jaar scoorden landen als Zuid-Afrika, Cuba, Moldavië en Sri Lanka beter dan Frankrijk. 

Bovenaan de lijst staat IJsland, dat is dus het land met de meeste gelijkheid tussen mannen en vrouwen. IJsland wordt gevolgd door Noorwegen, Finland en Zweden. De onderzoekers hebben gekeken naar een aantal verschillende factoren, zoals het aantal werkende vrouwen, hun leidinggevende posities, hun gemiddelde inkomen en het aantal vrouwelijke politici. Vooral op het laatste gebied scoorde Frankrijk slecht. Van alle Franse ministers is slechts 26% vrouw. Wat dat betreft kan Nicolas Sarkozy Mark Rutte de hand schudden.

Lees ook:Hoeveel drinken Fransen?
Lees ook:Frans hof zegt ‘nee’ tegen homohuwelijk
Lees ook:Carla Bruni best geklede vrouw van 2011
Lees ook:Frankrijk krijgt meeste asielaanvragen van Europa
Lees ook:‘Franse vrouwen moeilijkst te imponeren op datingsites’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>