Fransman reist in half uur naar werk

FILEOf ze nu met de metro, bus, fiets of auto reizen, Fransen doen er gemiddeld 27 minuten over om van hun huis naar hun werk te komen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Regus Group.

Een op de vijf Fransen heeft meer dan anderhalf uur reistijd per dag. Dat is helemaal niet slecht in vergelijking met veel andere landen: in China heeft 1 op de 3 mensen zo’n lange reistijd. Uit het onderzoek kwam naar voren dat Amerikanen de kortste reistijd hebben: slechts één op de zes Amerikanen doet er langer dan anderhalf uur over om naar z’n werk te komen.

Uit het onderzoek bleek verder dat de auto nog altijd het populairste vervoermiddel van de Fransen is: 52% van de bevolking gaat met de auto naar het werk. In de rest van de wereld is dat gemiddeld 64%. Volgens de onderzoekers vinden veel mensen het openbaar vervoer “vermoeiend en stressvol”.

Bron: 20minutes.

Lees ook:Veel files door vakantie-uittocht Frankrijk
Lees ook:Dodental na overstromingen loopt op
Lees ook:1 op de 10 Fransen is werkloos (en dat aantal stijgt)
Lees ook:Dronken spookrijder op ringweg
Lees ook:Club Sandwich duurste in Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>