Collectors item: Chanel munt

Ter ere van de 125e verjaardag van Gabrielle ‘Coco’ Chanel, slaan ontwerper Karl Lagerfeld en Christine Albanel, de Franse minister voor cultuur, de eerste gouden munt met een afbeelding van de legendarische modevrouw in Monnaie de Paris, de Franse versie van de Nederlandse Munt. Zo valt vandaag te lezen in Telegraaf:

Het portret van Gabrielle Chanel op de vijf euro munt is ontworpen door Karl Lagerfeld, de man die sinds 1983 de collecties van het modehuis vormgeeft. Aan de kopzijde zie je Coco, zoals Gabrielle liefkozend werd genoemd ‘en profile’ met een van haar beroemde hoeden, strik en parelketting. Aan de achterkant is de befaamde ‘matelassé’ (versieringstechniek), een handelsmerk van Chanel aangebracht.

Van deze speciale uitgave worden in totaal 11.099 munten geslagen. Er zijn twee versies, een gouden (vanaf 1 december te koop voor 5900 euro) en een zilveren munt die voor 45 euro over de toonbank gaat.

Bron: Telegraaf/Michou Basu

Lees ook:Lagerfeld ziet Ackermann als opvolger bij Chanel
Lees ook:Vanessa Paradis in nieuwe reclame Chanel
Lees ook:Expositie Karl Lagerfeld in Parijs
Lees ook:Karl Lagerfeld winkelt voor Franse Elle
Lees ook:Keira Knightley speelt Coco Chanel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>