Hele middag gymles op school

Een honderdtal middelbare scholen in Frankrijk gaat aan het begin van het volgend schooljaar een proef uitvoeren met een nieuw schoolsysteem, waarbij de leerlingen ‘s middags sporten, zoals momenteel al het geval is in Duitsland. Het gaat om een experiment met een nieuw schoolritme, volgens minister van Onderwijs Luc Chatel.

 Chatel heeft het volgende schema voor ogen :  les van 8.30 tot 13.00 uur (met lunchpauze) en lichamelijke opvoeding tot en met 16.30 uur.

“Sporten op school is heel belangrijk,” aldus Chatel.  “De waarden op school zijn net als die van de sport : zich inspannen, regels respecteren en het vormen van een team.” De minister van Onderwijs denkt bovendien dat dankzij dit nieuwe schoolsysteem minder leerlingen zullen spijbelen. “De leerlingen kunnen zich op een andere manier ontplooien en dat kan agressie voorkomen”.

De Franse vakbond voor leraren lichamelijke opvoeding (SNEP-FSU) vindt dat er ook meer aan gymles moet worden gedaan op scholen, maar stelt dat het onmogelijk is om het systeem in alle klassen in heel Frankrijk in te voeren. Zo zijn de lokalen er simpelweg niet op ingericht. SNEP-FSU-leider Serge Chabrol pleit voor 2 tot 3 uur lichamelijke opvoeding per week.

Wie heeft gelijk: Chatel of Chabrol? Wat denk jij?

Bron : Reuters

Lees ook:Franse lycées krijgen een cijfer
Lees ook:Franse scholen roepen mannelijke leerlingen op een rok te dragen op 16 mei
Lees ook:Lerares steekt zichzelf in brand op schoolplein
Lees ook:Man steelt koekjes uit schooltassen
Lees ook:Boze ouder slaat tiener met brandblusser (video)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>