Zonder schaamte: smerig appartement van 3m2 te koop in Parijs

Het 'appartement'

Het ‘appartement’

De vastgoedsector is een smerige business, dat blijkt maar weer. In Parijs wordt zonder schaamte een ranzig appartement van slechts 3m2 te koop aangeboden voor 31.000 euro. De zolderkamer heeft een eenpersoonsbed, een douchecel en een gemeenschappelijk toilet op de gang.

De kamer zit in een gebouw uit 1880 in het 10de arrondissement, vlakbij Gare de l’Est. Het kamertje meet in totaal 5,8m2, maar is door het schuine dak slechts beloopbaar op 3,6 m2. Oftewel: dit smerige hok kost u 8157 euro per m2. Dat is duurder dan het centrum van Amsterdam.

wonen in een zolderkamer

wonen in een zolderkamer

Uiteraard moet de boel opgeknapt worden, want het ziet er niet uit. Dus tel er ook nog wat renovatiekosten bovenop, tip: plaats dubbelglas. Nu zit er enkelglas in de ramen. Dus de energierekening valt ook nogal hoog uit zo onder het dak van zink en zonder cv. Je moet zelf een elektrisch kacheltje ergens neerzetten. Overigens betaal ja naast de aankoopprijs ook 21 euro servicekosten per maand voor de lift en onderhoud van het gebouw.

Wie koopt zoiets? Ach ja, studenten moeten ook ergens slapen. En wat ook voorkomt in Parijs is dat mensen van buiten de stad, in de binnenstad een appartement kopen, om zo zich te registreren op een gewilde postcode. De stad hanteert namelijk een postcodebeleid voor de scholen. Wil je er zeker van zijn dat je kleine Nicolas of Babette naar een eliteschool gaat, dan moet je dus een appartement in de stad hebben. De gemeente controleert verder niet om wat voor een soort woning het gaat, dus zo’n klein appartement kan ervoor zorgen dat je geregistreerd staat in een gewilde wijk en je kind hier naar school mag.

Van de buitenkant lijkt het heel wat

Van de buitenkant lijkt het heel wat

 

Lees ook:Zaterdag 23 augustus Franse chansons in centrum Utrecht
Lees ook:Dit is met een vraagprijs van 46 miljoen euro het duurste appartement van Parijs
Lees ook:Duurste appartement van Parijs verkocht
Lees ook:Man woont in appartement van 2 m²
Lees ook:Villa van ontwerper Kenzo voor 15 miljoen te koop in Parijs

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zonder schaamte: smerig appartement van 3m2 te koop in Parijs

  1. Bob Schaap

    Haha, laat even weten als iemand het gekocht heeft! ben benieuwd of iemand dit zou kopen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>