Lerares steekt zichzelf in brand op schoolplein

Een lerares in de Zuid-Franse stad Béziers heeft zichzelf met benzine overgoten op het schoolplein en zichzelf daarna in de brand gestoken.

Tientallen leerlingen en leraren van de school waren getuige van het drama. Zij wisten het vuur snel te blussen, waarna de 44-jarige wiskundelerares met zware derdegraadsbrandwonden per helikopter werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze is buiten levensgevaar.

Het incident vond vorige week plaats op lyceum Jean-Moulin, dat ruim drieduizend leerlingen telt. De lerares zou depressief geweest zijn en had al enige tijd een conflict met haar leerlingen, die haar onderwijsmethoden te streng vonden. De dag voor haar wanhoopsdaad had ze een vergadering belegd met haar leerlingen, maar die verliep onrustig. De volgende dag verscheen ze een uur te laat op school, en stak zichzelf in de brand op het schoolplein. De directeur van de school zegt dat de leraren en leerlingen nog steeds in shock zijn. Er is psychische hulp voor hen geregeld.

Bron: HLN.

Lees ook:Tiener steekt zichzelf in brand
Lees ook:Franse scholen roepen mannelijke leerlingen op een rok te dragen op 16 mei
Lees ook:Lerares aangevallen met traangas
Lees ook:Hele middag gymles op school
Lees ook:Reeks zelfmoordpogingen tieners

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>