Terroristische aanslag nabij Lyon

air

Ten minste twee terroristen hebben vanochtend een aanslag gepleegd bij het Franse bedrijf Air Products op een industrieterrein ten Zuid-Oosten van Lyon. Er is één medewerker onthoofd, er zijn meerdere gewonden. Een verdachte is aangehouden, de politie is nog op zoek naar de tweede persoon. De daders zouden lid zijn van Daesh, onderdeel van IS.

Twee mannen zouden tegen 10.00 uur vanochtend met een auto door een afzetting zijn gereden en gasflessen tot ontploffing hebben gebracht. Later werd buiten de fabriek naast een grote plant een onthoofd lichaam gevonden, met daarbij een IS-vlag.

Air Products zit op een industrieterrein in de plaats Saint-Quentin-Fallavier. Ook grote bedrijven als supermarktketen E.Leclerc zijn hier gevestigd.

aanslag

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, reist meteen af naar het dorp, meldt Le Figaro.

Het Amerikaanse bedrijf Air Products is leverancier van industriële gasinstallaties. Het bedrijf heeft meer dan 20.000 werknemers in 50 landen. Het bedrijf opereert ook in het Midden-Oosten, in Israël, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten.

 

Lees ook:Vliegramp Frankrijk: Is het een terroristische aanslag?
Lees ook:Franse minister treedt af om onderzoek naar zwart geld
Lees ook:“Terreurverdachten beraamden aanslag”
Lees ook:Vijf terreurverdachten opgepakt
Lees ook:Alcoholtest in auto, wel of niet verplicht in Frankrijk?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>