Dief gestolen Rembrandt na bijna vijftien jaar voor de rechter

rembrandt

De Franse dief van een schilderij van Rembrandt staat na bijna vijftien jaar eindelijk voor de rechter. Patrick Vialaneix (43) stal het schilderij op 14 juli 1999 (notabene een nationale feestdag in Frankrijk) uit museum Draguignan.

Het schilderij,  L’enfant à la bulle de savon (Kind met de Zeepbel), werd teruggevonden in Nice op 18 maart. De dief gaf zichzelf aan bij het politiebureau en verklaarde: “Ik ben een groot aanbidder van Rembrandt. Ik wilde het schilderij bezitten en ik voelde me herboren toen ik haar had. Maar geleidelijk verteerde het me. Ik moest er vanaf.” De politie nam het schilderij t.w.v. 3,2 miljoen euro direct in beslag. Maandag staat de dief voor de rechter, hij kan tot tien jaar gevangenis krijgen en een boete van maximaal 150.000 euro.

Het schilderij Kind met de Zeepbel van Rembrandt werd geschilderd in 1630 en heeft een afmeting 60 bij 49 centimeter. Rembrandt leefde tussen 1606 en 1669. Het museum in Draguignan was sinds 1794 eigenaar van Kind met Zeepbel.

schilderij-rembrandt

 

Lees ook:21 aug 1911: Mona Lisa gestolen uit Louvre
Lees ook:Gestolen schilderij na 40 jaar teruggevonden
Lees ook:Artieste gaat uit de kleren voor de Eiffeltoren
Lees ook:Louvre koopt werk Maelwael voor 7,8 miljoen
Lees ook:Louvre opnieuw meest bezochte museum ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>