Dit worden de peetoom- en tante van de kleinkinderen van Grace Kelly

tweelingmonaco

De kleinkinderen van Grace Kelly, de Koninklijke tweeling Gabriella en Jacques, worden zondag gedoopt en krijgen dan ook een peetoom en peettante, of peter en meter zoals anderen ze noemen.

De kinderen van prinses Charlène en prins Albert, zoon van Grace Kelly, worden aanstaande zondag 10 mei in Monaco gedoopt.

De peetoom en -tante van Jacques zijn Christopher Le Vine Jr (neef van Grace Kelly) en Diane de Polignac Nigra (weduwe van de Portugese graaf van Nigra). De peetoom en -tante van Gabriella zijn Gareth Wittstock (jongere broer van Charlène) en Nerine Pienaar (vrouw van de Zuid-Afrikaanse rugbyspeler François Pienaar).

Doop

Bij de doopplechtigheid wordt vanouds over een nieuwe geboorte gesproken met een vader en moeder in het geloof. Bij een katholieke doop worden doorgaans twee getuigen gevraagd: een (mannelijke) peter of peetoom en een (vrouwelijke) meter of peettante. Deze peetouders zijn samen de doopborgen. Behalve hun functie als getuigen, wordt hun ook gevraagd een bijzondere zorg en aandacht te besteden aan de katholieke opvoeding van het kind, in het bijzonder wanneer het kind zijn beide ouders zou verliezen.

Officiële aankondiging van het Paleis van Monaco in het Frans en daarna Engels:

Le baptême des Enfants Princiers de LL.AA.SS. le Prince Albert II et la Princesse Charlène, S.A.S. le Prince Héréditaire Jacques et S.A.S. la Princesse Gabriella sera célébré lors d’une cérémonie religieuse qui se déroulera le dimanche 10 mai à 10h30 en la Cathédrale de Monaco en présence des membres de la Famille Princière et de la famille Wittstock.

Les Parrain et Marraine du Prince Héréditaire Jacques sont M. Christopher Le Vine Jr et Madame Diane de Polignac Nigra.

Les Parrain et Marraine de la Princesse Gabriella sont M. Gareth Wittstock et Mme Nerine Pienaar.

La population monégasque, les Résidents et tous les amis de la Principauté pourront suivre la cérémonie religieuse depuis la Place du Palais où un écran géant aura été installé. A midi, à l’issue de la messe, la population pourra acclamer le Couple Princier qui regagnera à pieds le Palais par la Rue Bellando de Castro, entouré par des groupes folkloriques monégasques et provençaux.

La cérémonie religieuse sera retransmise à la télévision dans son intégralité sur la chaîne Monaco Info, en streaming sur Monaco Channel et via la fanpage du Palais Princier (www.facebook.com/palaismonaco).

Une cérémonie de décoration sera organisée dans le Salon des Glaces où le Prince Héréditaire Jacques sera nommé Grand-Croix dans l’Ordre de Grimaldi et la Princesse Gabriella Grand Officier dans l’Ordre de Grimaldi.

Les Parrain et Marraine du Prince Jacques seront nommés Officiers dans l’Ordre de Saint-Charles et ceux de la Princesse Gabriella seront nommés Officiers dans l’Ordre de Grimaldi.

The baptism of the Royal Children of T.S.H. Prince Albert II and Princess Charlene, H.S.H. Hereditary Prince Jacques and H.S.H. Princess Gabriella, will be celebrated at a religious ceremony to take place on Sunday 10 May 2015 at 10.30 a.m. in Monaco Cathedral in the presence of members of the Royal Family and the Wittstock family.

The Godfather and Godmother of Hereditary Prince Jacques are Mr. Christopher Le Vine Jr and Mrs. Diane de Polignac Nigra.

The Godfather and Godmother of Princess Gabriella are Mr. Gareth Wittstock and Mrs. Nerine Pienaar.

The Monegasque people, the Residents and all the friends of the Principality will be able to follow the religious ceremony from the Place du Palais, where a giant screen will be installed. At noon, after the Mass, the population will be able to cheer the Royal Couple, who will return to the Palace on foot via the Rue Bellando de Castro, accompanied by Monegasque and Provencal folk groups.

The entire religious ceremony will be broadcast on television on the Monaco Info channel, streamed on Monaco Channel via the Prince’s Palace’s Facebook (www.facebook.com/palaismonaco).

A decoration ceremony will be held in the Salon des Glaces, where Hereditary Prince Jacques will be named Grand Cross of the Order of Grimaldi and Princess Gabriella Grand Officer of the Order of Grimaldi.

The Godfather and Godmother of Prince Jacques will be named Officers of the Order of St. Charles and those of Princess Gabriella will be named Officers of the Order of Grimaldi.

Lees ook:Doop van de Koninklijke tweeling uit Monaco op 10 mei
Lees ook:Prinses Charlène van Monaco bevallen van een tweeling
Lees ook:Bal de la Rose in Monaco mist prinses Charlène
Lees ook:Biografie over het échte leven van Grace Kelly online
Lees ook:Telegraaf heeft het weer eens fout: Prinses Charlène vlucht niet uit Monaco

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>