Sluiting dreigt voor asiel van Brigitte Bardot

asiel

Het asiel van dierenliefhebster Brigitte Bardot moet wellicht dicht. Omwonenden hebben overlast van de opvang.

Het asiel in de Noord-Oost  Franse regio Eure wordt beheerd door de Fondation Brigitte Bardot. Die regio zegt u waarschijnlijk niks en dat klopt, want het is vrij verlaten rondom het dorp  Saint-Aubin-le-Guichard. Brigitte Bardot spotte hier in 1992 een verlaten villa en zag hierin de ideale plek voor een opvang voor diverse dieren.

Tegenwoordig wonen er 1000 dieren op het terrein van villa, waaronder ganzen, zwanen, ezels, schapen, varkens, geiten, konijnen, pony’s, paarden, koeien, kalveren en nog veel meer soorten. Allemaal hebben ze een verleden van mishandeling of verwaarlozing.

Het dierenparadijs hangt echter een sluiting boven het hoofd, nu een handjevol bewoners heeft geklaagd. Al jaren klagen zij over de honden, die te hard blaffen. Om de bewoners stil te krijgen, bouwde de Fondation BB maar liefst 3 miljoen aan geluidsdichte cabines voor de honden om ‘s nachts in te slapen. Sinds 2009 klaagde er niemand meer en bleef het rustig.

Maar sinds juli 2014 is het weer mis. Een inwoner die een huis op een paar honderd meter afstand wil gaan bewonen, heeft een kleine groep bewoners bijeen gemobiliseerd en pleit nu voor sluiting van het asiel. De fondation heeft aangeboden om geluidstests bij de man thuis uit te voeren en naar een oplossing te kijken, maar dat wil hij niet. De boel moet sluiten, met minder neemt hij geen genoegen. Inmiddels is er een administratieve procedure gestart, waarbij de rechter zal bepalen welke stappen er genomen moeten worden.

De opvang is niet alleen belangrijk voor dieren, ook veertig full time krachten zien liever dat de villa openblijft. Een uitspraak volgt binnenkort.

Lees ook:Brigitte Bardot wil dat Frankrijk ritueel slachten verbiedt
Lees ook:Brigitte Bardot voert vandaag actie in Parijs
Lees ook:Brigitte Bardot is een vieze racist geworden
Lees ook:Mooiste zeldzame foto’s van Brigitte Bardot
Lees ook:Brigitte Bardot is weer eens boos

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>