Charles Aznavour: Mijn familie is vermoord tijdens de Armeense genocide

ca

De familie van de Franse zanger Charles Aznavour is vermoord tijdens de Armeense genocide, zo heeft hij in een interview aan ParisMatch verteld.

De vader van Charles Aznavour, Micha Aznavour, was een Armeniër uit Georgië. “Mijn opa was zanger en trad geregeld op in Turkije. Ten tijde van de genocide, had hij Russische identiteitspapieren. Die hebben hem gered!”, vertelt Charles. “Mijn moeder, Knar Baghdassarian, kwam uit d’Ada-Bazar (Izmit). De familie van mijn opa en oma is geheel uitgemoord. Alleen zij twee en mijn achter grootmoeder hebben de genocide overleefd. Alle drie zijn gevlucht naar Griekenland, waar mijn zus Aida is geboren. Daarna zijn ze naar Frankrijk vertrokken, waar ik ben geboren.”

Aznavour met Hollande bij de herdenking op 24 april

Aznavour met Hollande bij de herdenking op 24 april

Aznavour hoopt dat Turkije de genoicde ooit erkend. “Ik weet zeker dat de erkenning ooit zal gebeuren. Ik ontmoet vele Turkse mensen en ze zijn zich ervan bewust van wat er is gebeurd. De jeugd van tegenwoordig heeft er niets mee te maken en hoeft niks te verbergen. Erdogan zorgt ervoor dat toekomstige generaties een last dragen die niet ven hen is. Maar de moordenaars van toen, hebben heel Armenië leeggeroofd en daarmee rijkdom en macht verkregen. Die families van toen, zijn nu nog aan de macht. Het is voor Erdogan dus erg moeilijk om dit onderwerp aan te snijden. Maar ik heb hoop voor de toekomst.”

 

Lees ook:Charles Aznavour wordt ambassadeur Armenië
Lees ook:Armeense baby heet Sarkozy
Lees ook:Hiep hiep hoera: Charles Aznavour wordt 90 jaar!
Lees ook:Sarkozy en de ergernissen van de Fransen
Lees ook:Canal+ heeft spijt voor parodie over genocide Rwanda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>