Top 5 beste attractieparken in Frankrijk

Nederlanders gaan massaal op vakantie naar Frankrijk. Voor maar liefst 30% van de toeristen staat Frankrijk op nummer 1 als beste bestemming binnen Europa. Veel bezoekers gaan voor de historie, het lekkere eten en de kust. Vergeten wordt dat het land ook geweldige attractieparken heeft voor jong en oud. Hier een top 10 met de beste attractieparken in Frankrijk.

1. Disneyland Parijs

Disneyland Parijs staat natuurlijk op nummer 1. Ondanks dat Disney een Amerikaans merk is, doet het park erg Frans aan. Met oog voor kwaliteit, veel theater en een typisch Franse gemoedelijke sfeer. Geschikt voor jong en oud met vele attracties en bezienswaardigheden.

2. Futuroscope

Futuroscope is een Frans attractiepark dat is opgebouwd rond de thema’s multimedia, cinematografie en futuristische audio-visuele technieken. Het park ligt in Chasseneuil-du-Poitou, zo’n 150 km inlands van La Rochelle. Vergelijk het een beetje met museum Nemo in Amsterdam, maar dan groter, beter en moderner.

3. Parc Asterix

Le Parc Asterix is het Franse antwoord op Eurodisney. Het attractiepark ligt in de buurt van Parijs en is erg populair onder hoger opgeleiden, die het Disneyland als te massaal afdoen en op de een of andere manier toch wat meer cultuur terugvinden in het parc Asterix. De waarheid is dat het een beetje zoals de Efteling is. Veel ruimte voor verhalen, sprookjes en theater. Daarnaast veel attracties voor de nodige spanning.

4. Le Pal

Le Pal is een attractiepark met dieren, een beetje zoals Ponnypark Slagharen in Nederland maar dan met de attracties van Duinrel. Alle attracties hebben als thema ‘dieren’. Het park ligt tussen Moulins en Vichy.

5. Nigoland

Nigoland heeft 37 attracties en ligt in Dolancourt, vlakbij Troyes. Oftewel: Op de route de soleil naar het zuiden. Ideaal dus om een tussenstop te maken, een dagje pretpark te doen en dan weer door te rijden richting de zon. Het park heeft een eigen hotel en in de omgeving zijn ook diverse campings te vinden.

 

 

Lees ook:Attractiepark Futuroscope bestaat 25 jaar
Lees ook:Disneyland Paris viert Halloween
Lees ook:Gratis verjaardagsfeest Disneyland Paris trekt 7000 Nederlanders
Lees ook:Striptekenaar Asterix vindt opvolger, maar wie?
Lees ook:Plannen voor ‘Napoleonland’ in Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>