Nederlandse kaas scoort in Frankrijk

De Nederlandse kaasmeisjes Suus en Paula van der Linden besloten een paar jaar geleden om Hollandse kaas in Frankrijk te verkopen en het blijkt tegen alle verwachtingen in een succes te zijn. “Er zijn er heel wat die ons voor gek hebben verklaard toen wij ons plan lanceerden Nederlandse Kaas in Frankrijk te gaan verkopen.”

De ondernemers wilden een tegenhanger bieden aan de ‘plastic fabriekskazen die hier als rubber bonkies en plakjes in de koeling van de Franse supermarkten liggen en gênant als Hollandse Kaas worden verkocht’. Dat moest beter kunnen. “Wij willen echte Goudse boerenkazen, Hollandse geiten- en schapenkazen en de de kruidenkazen verkopen. Nederland heeft zo veel smaak!”, vertelt Suus enthousiast.

Het begon bij koppel Van der linden als met velen die een optrekje in Frankrijk kopen. “Wij kochten in 2003 ons tweede huis in het zuiden van de Bourgogne. We vertoefden hier ontzettend graag en op een dag besloten we simpelweg om te blijven.”

Parallel aan deze droom liep uiteraard de nuchtere vraag waar ze dan van moesten leven. “Onze oude beroepen (Paula hoofd hypotheken Rotterdam Noord en ik componist, dirigent, muzikant en tekstschrijver) konden we naar onze eigen inschatting hier op het platteland wel aan de Franse wilgen hangen dus we moesten wat anders verzinnen. Terwijl we genoten van een goed glas wijn op een Frans terras en Paula een blokje kaas in haar hand had, zei ze opeens: “Waarom gaan we dit niet verkopen?!” Aangezien kaas in alle soorten, maten en smaken geaccompagneerd door een lekker glas wijn ons altijd al in de tang had, leek het mij ook een uitstekend idee.”

Onder de naam Van der Linden Fromage Artisanal Hollandais verkoopt het koppel ambachtelijke boerenkazen uit Nederland, waaronder ook biologische kazen. Vijf dagen in de week staan ze op lokale weekmarkten en daarnaast versturen ze de kaas door heel Frankrijk naar liefhebbers. “‘t Loopt uitstekend, beter dan verwacht!”

 

Lees ook:Muziek: Kaas zingt Brel
Lees ook:Chambreren, decanteren, walsen en de ziel: wijn verder uitgelicht
Lees ook:Patricia Kaas brengt hommage aan Edith Piaf
Lees ook:Wel seks, maar niet op z’n Frans bij Ziggo
Lees ook:Patricia Kaas heeft zin in het songfestival

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederlandse kaas scoort in Frankrijk

  1. trudie

    Leuk artikel Paula en Suus! Fijn dat het jullie voor de wind gaat! Groeten, Tom en Trudie

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>