Opnieuw speleoloog vast in Frankrijk

450px-Doubs_sourceEen Belgische speleoloog van zo’n dertig jaar oud zit sinds gistermiddag vast op een diepte van ongeveer zestig meter, in Tarcenay, in het Franse departement Doubs (in het oosten van Frankrijk). Dat melden de plaatselijke politie en brandweer.

De man, die grotten bestudeert, kwam volgens de hulpdiensten vast te zitten in een vernauwing. Zijn zeven metgezellen probeerden hem eerst zelf te bevrijden, maar toen dat niet lukte, haalden zij de brandweer erbij. Volgens de brandweer is er momenteel nog geen gevaar voor stijgend water. Vier collega-speleologen zijn beneden gebleven, om steun te bieden aan de Belgische man, aldus de politie.

Begin vorige maand kwam een Franse speleoloog vast te zitten in een grot in Ardèche. Na ruim een week in de grot doorgebracht te hebben, overleed hij.

Bron: HLN.

Lees ook:Speleoloog gered in Frankrijk
Lees ook:Kinderen gered na val in Seine
Lees ook:Man zit al week lang vast in grot
Lees ook:Man van metroperron geduwd
Lees ook:Man die zat opgesloten in grot overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>