Bosbranden teisteren Zuid-Frankrijk

bosbrandenRuim 2.600 hectare natuur is gisteren in vlammen opgegaan bij drie grote bosbranden in Herault, in het zuiden van Frankrijk. Het zijn de ergste bosbranden van dit jaar (zie video hieronder) in het land. Meerdere dorpen in de regio werden bedreigd door het vuur. De bewoners konden op tijd worden geëvacueerd. Er is, tot zover bekend, niemand gewond geraakt.

Meer dan 1000 brandweerlieden werden ingezet om het vuur te blussen. Zij waren vanochtend nog altijd bezig met nablussen. In de gemeenten Fontanes en Saint-Bauzille-de-Montmel, ten noorden van Montpellier, werd zo’n 2.000 hectare pijnboombos verwoest. In Villeveyrac en Mèze brandde 600 hectare vegetatie af.

Bronnen: HLN, Le Parisien.

Lees ook:Bosbrand in Lacanau
Lees ook:Grote bosbrand bij Marseille
Lees ook:Franse studenten gewond door zelfgemaakte bom
Lees ook:Brand in brandweerkazerne (met video)
Lees ook:Megabrand in kerk Nantes (Video)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>