Grote bosbrand bij Marseille

400PX-~1pompiersDoor een hevige bosbrand is zeker 900 hectare bosgebied in de omgeving van Étang de Berre, een groot binnenmeer in het zuiden van Frankrijk ten westen van Marseille, in de as gelegd. De huizen werden er bedreigd door de vlammen en een camping in Carry-le-Rouet werd uit voorzorg ontruimd. Vanochtend was het vuur deels onder controle.

“We hebben de situatie onder controle in het bewoonde gedeelte van Carry-le-Rouet,” aldus een woordvoerder van de brandweer. “Op de rechterflank tussen Sausset-les-Pins en Saint-Julien-lès-Martigues is het vuur daarentegen op sommige plaatsen nog hevig.” De huizen in de buurt zouden niet (meer) in gevaar zijn. Zeker 750 brandweermannen zijn in het gebied ingezet.
 
Het vuur ontstond gisteravond rond 21.00 uur in Châteauneuf-lès-Martigues, waar 800 tot 1.000 hectare onbewoond bosgebied bedreigd werd, met een sterke mistral – met snelheden tot 90 kilometer per uur – op de achtergrond. De vlammen breidden zich nadien uit naar Carry-le-Rouet en Sausset-les-Pins. Ongeveer tweeduizend vakantiegangers op camping Lou Souleï in Carry-le-Rouet werden geëvacueerd. Die evacuatie verliep naar verluidt zeer rustig.

De brand zou tot in Marseille, zo’n vijftien kilometer verderop, te zien geweest zijn. Volgens het hoofd van de brandweer in Bouches-du-Rhônes zou een brandende wagen de oorzaak zijn van de brand. Het gaat om de eerste grote brand deze zomer in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, die vaak geplaagd wordt door bosbranden.

Bronnen: HLN, Le Parisien.

Lees ook:Bosbranden teisteren Zuid-Frankrijk
Lees ook:Brand in brandweerkazerne (met video)
Lees ook:Bosbrand in Lacanau
Lees ook:Man en kinderen omgekomen bij brand op camping
Lees ook:Vier kinderen omgekomen in brand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>