Ontdek (nog) onbekende delen van Frankrijk

Atout France, het Frans Bureau voor Toerisme, heeft een nieuwe website in het leven geroepen: www.eden-france.nl. Op deze site zijn bijzondere en nog relatief onbekende Franse bestemmingen te vinden.

Deze nog ‘onbekende’ plekken worden European Destinations of ExcelleNce (EDEN) genoemd. Het project EDEN wordt ondersteund door de Europese Commissie en heeft als doel om onbekende plaatsen zich tot duurzame toeristische plekken te laten ontwikkelen. Alle locaties zijn geselecteerd op authenticiteit, cultuur en tradities die zij  graag met de vakantieganger delen.

Het project bestaat uit een landelijke wedstrijd die ieder jaar plaatsvindt en die leidt tot de keuze van een  toeristische “destination of excellence” voor elk deelnemend land. In totaal  nemen 27 Europese lidstaten deel aan het concours. Frankrijk neemt sinds 2008 deel aan het concours en telt  inmiddels 18 EDEN-bestemmingen.

Lees ook:Finale 28ste Concours de la Chanson op 13 mei
Lees ook:Let op vanuit de auto: Deze zomer street-art langs de périphérique in Paris
Lees ook:Onbekend stuk van Mozart gevonden in Frankrijk
Lees ook:Kandidate stapt uit Miss France verkiezing
Lees ook:Franse chefkok wint Bocuse d’Or

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>