Spanje blijft in trek bij Fransen

Dat Frankrijk de populairste vakantiebestemming van Nederlanders is, wisten we al. Maar waar gaan de Fransen zelf graag naartoe op vakantie? In ieder geval niet naar Nederland, de Fransen kiezen liever voor zonnigere bestemmingen. Op nummer één staat Spanje, gevolgd door Marokko en Tunesië. Dat meldt de Syndicat national des agences de voyages, de Franse ‘vakbond van reisbureau’s’.

De top drie is dezelfde als voorgaande jaren. Naast Spanje, Marokko en Tunesië zijn ook eilanden in de Indische Oceaan en Mexico erg populair deze zomer. Bestemmingen die onlangs negatief in het nieuws zijn geweest, zullen met een afname van het aantal Franse toeristen te maken krijgen: Dominicaanse Republiek (dat naast het door een aardbeving getroffen Haïti ligt), Thailand (waar de afgelopen maand politieke onrust heerste) en Griekenland (zwaar getroffen door de economische crisis).

Bron: Libération.

Lees ook:Steeds meer mensen spreken Frans
Lees ook:Frankrijk blijft favoriete vakantieland
Lees ook:Frankrijk blijft populairst in de zomer
Lees ook:Sail In Bretagne 2012
Lees ook:'Les Bleus in te luxueus hotel'

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>