Fransen filmen Life at the Extreme

Een filmmaker met een achtergrond in het maken van populaire documentaires en drama’s, maar zonder enige ervaring met sportprogramma’s. Dat is de verrassende keuze van de Volvo Ocean Race 2014-15. De Franse top TV-directeur François Gandolfi gaat de wekelijkse halfuur durende Life at the Extreme-show regisseren.

François Gandolfi geeft toe dat hij ‘absoluut niets’ van zeilen afweet, maar zijn palmares na twintig jaar Britse TV bevat programma’s als Hairy Bikers, The Gadget Show, Embarrassing Bodies, A Place in the Sun en nog veel meer.

“We hebben naar een groot aantal gerespecteerde directeuren gekeken voor onze 39-delige wekelijkse show, maar François sprong daar uit als iemand die ons kan helpen om nieuw publiek te bereiken”, zegt Volvo Ocean Race Communicatie en Marketing Directeur Björn Alberts.

“Dit is één van de meest dramatische, menselijke verhalen op deze aardbol. Ofwel één van de meest uitdagende beproevingen van geest en spier. François heeft een staat van dienst in het produceren van boeiende programma’s over het leven van gewone mensen die buitengewone dingen doen. Daarom is hij voor ons de perfecte optie om ons te helpen in het realiseren van onze ambitie om nieuwe fans aan te trekken.”

Gandolfi deinst niet terug van de opdracht om de Volvo Ocean Race op een nooit eerder vertoonde manier vast te leggen. “Ik ben gefascineerd door waarom iemand met gezond verstand deze race wil doen”, aldus Gandolfi. “Ik heb mijn hele leven programma’s gemaakt over opmerkelijke mannen en vrouwen, maar nog nooit over een groep zoals deze zeilers. Die negen maanden lang, dag in dag uit, gedurende bijna 40.000 nautische mijlen zo’n enorme beproeving ondergaan.”

“Sommige mensen denken dat zeilen een rustige en geciviliseerde bezigheid is. Life at the Extreme zal laten zien dat dit niet geldt voor de mannen en vrouwen in het offshore racen.”

De raceorganisatie huurt Sunset + Vine, het bekroonde Britse onafhankelijke sport TV productie-en mediabedrijf, in om de Volvo Ocean Race-serie van eind september 2014 tot juni 2015 te produceren. De Onboard Reporters aan boord van de zeven boten zorgen voor de sprekende beelden.

Andrew Preece, mede managing director van Sunset+Vine|APP, de in zeilen gespecialiseerde afdeling van het bedrijf, zei: “De beslissing om François Gandolfi aan te stellen is bedoeld om de kijker een zo realistisch mogelijke kijk te geven in de alledaagse realiteit van een deelnemer aan één van ’s werelds zwaarste sportevenementen. Dit is slechts één van de reeks innovaties, waaronder het runnen van een 24-uur productieafdeling op het hoofdkantoor in Alicante, om de kijkers op 24/7 basis dicht naar de actie en de gevaren voor de teams te brengen. Dit is het thema dat de basis vormt voor onze verslaggeving.”

Wereldwijd gaan meer dan 75 omroepen Life at the Extreme uitzenden. De vlaggenschip TV-serie van de Volvo Ocean Race begint voor de eerste etappe van Alicante naar Kaapstad op 11 oktober.

Voor een voorproefje van de wekelijkse show, klik hier.

Lees ook:Frankrijk wint hoofdrace Zandvoort
Lees ook:Martin Bril: keizer van de Franse stukjes
Lees ook:Meer dan 200 zeiljachten verzamelen in St. Tropez
Lees ook:Zonnen langs de Seine in Parijs
Lees ook:2CV bestaat 65 jaar!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>