Franse films op TV5MONDE (week 13)

© Patrick Muller

Op TV5MONDE zijn iedere week films uit de lange en succesvolle Franse filmgeschiedenis te zien. Dit is een selectie uit de filmagenda van deze week. De films uit onderstaande selectie zijn allemaal Nederlands ondertiteld.

Film: Qui sème le vent
Dinsdag 26 maart om 21:00
Herh: 28 maart om 18:30, 29 maart om 14:00
Regie: Fred Carson (Frankrijk, 2011)
Twee wetenschappers, lid van een NGO, worden in Niger ontvoerd. Ze onderzochten de meer dan twijfelachtige exploitatieomstandigheden in een uraniummijn door een grote Franse groep. De gijzeling vindt plaats terwijl Frankrijk en Niger juist over de uraniumprijs onderhandelen …

Film: La petite chambre
Donderdag 28 maart om 21:00
Herh: 31 maart om 0:40, 2 april om 18:30
Regie: Stéphanie Chuat, Véronique Reymond
Onderscheidingen: Beste Film op Quartz 2011, in de competitie op het festival van Locarno en Namur
Het hart van Edmond slaat voor een sterke onafhankelijkheid, waardoor hij zelfs het idee van een bejaardentehuis weigert. Hij weigert ook de verzorging van Rose, thuisverpleegster. De jonge vrouw weet hoe moeilijk het is als het onacceptabele geaccepteerd moet worden. Ze houdt vol …

Film: Alexandre le Bienheureux
Zondag 31 maart om 21:00
Herh: 3 april om 14:00, 8 april om 23:50
Regie: Yves Robert (Frankrijk, 1967)
Als zijn vrouw overlijdt besluit Alexandre om zich aan zijn grote passie te wijden: luieren. Hij gaat op bed liggen en stelt zich tevreden met de proviand die door de knappe Agathe wordt opgediend. Zij verleidt hem uiteindelijk maar zal hij met haar trouwen, dat wil zeggen zijn vrijheid opgeven?

Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 12)
Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 7)
Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 8)
Lees ook:Films op TV5 Monde – eind april
Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 6)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>