Franse films op TV5MONDE (week 12)

© Arnaud Borrel / France 2

Op TV5MONDE zijn iedere week films uit de lange en succesvolle Franse filmgeschiedenis te zien. Dit is een selectie uit de filmagenda van deze week. De films uit onderstaande selectie zijn allemaal Nederlands ondertiteld.

Film: La bonté des femmes
Dinsdag 19 maart om 21:00
Herh: 21 maart om 18:30, 22 maart om 14:00
Regie: Marc Dugain, Yves Angelo, 2011
Als een epidemie Frankrijk bedreigt, vlucht Paul, een uitgever uit Parijs,met vrouw, kinderen en maîtresse naar het familiehuis op het platteland. Maar deze besloten omgeving onthult als snel het geweld van hun onderlinge relaties.

Film: Cabotins
Donderdag 21 maart om 21:00
Herh: 24 maart om 23:50, 26 maart om 18:30
Regie: Alain Desrochers (Canada, 2010)
1985. Marcel, voormalig acteur en producent van variété, is failliet en zijn vrouw heeft hem verlaten. Hij is vastbesloten om opnieuw te beginnen en verzamelt zijn oude partners om zich heen voor een show. Zij accepteren als Marcel zijn zoon Pedro aanneemt, die een hele andere kijk heeft op volkstheater …

Film: Jimmy Rivière
Zondag 24 maart om 21:00
Herh: 27 maart om 14:00, 1 april om 23:50
Regie: Teddy Lussi-Modeste (Frankrijk, 2011)
Onderscheidingen: Publieksprijs op festival Premiers Plans d’Angers (2011), Césars nominatie in 2012 (Veelbelovend mannelijk talent)
Jimmy Rivière is een jonge zigeuner, zonnig, nerveus, soms wat te veel. Onder druk van zijn gemeenschap bekeert hij zich tot de Pinkstergemeente. Daarom moet hij zijn twee passies opgeven: thaiboksen en zijn vriendin, Sonia.

Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 13)
Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 8)
Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 7)
Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 6)
Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>