Spielberg maakt serie over Napoleon

Steven Spielberg wil een mini-serie maken over het leven van één van bekendste figuren uit de Franse geschiedenis: Napoleon Bonaparte.

De Amerikaanse regisseur Stanley Kubrick deed in de jaren 70 onderzoek naar het levensverhaal van Napoleon en schreef daar een mini-serie over. Destijds kwam de serie niet van de grond vanwege de hoge mate van detail, maar regisseur Spielberg vindt de tijd nu wel rijp. Spielberg maakte al eerder een project van Kubrick af, toen die regisseur overleed tijdens de opnames van science fiction-epos A.I.

Vorig jaar maakte Spielberg ook al een film over een historisch figuur: de voormalige Amerikaanse president Lincoln. De film en Spielberg werden genomineerd voor een Oscar (nominaties voor beste film en beste regisseur).

Napoleon Bonaparte (Ajaccio, Corsica, 15 augustus 1769 — Sint-Helena, 5 mei 1821) was een Frans militair en de politieke leider tijdens de laatste stadia van de Franse Revolutie. Hij is een populair onderwerp voor film- en televisiemakers. Er zijn naar schatting zo’n 300 televisieseries en 700 films gemaakt waarin Napoleon een belangrijke rol speelt.

Bronnen: Spits, Le Nouvel Observateur.

Lees ook:Hoeveel is een onderbroek van Napoleon waard?
Lees ook:Steven Spielberg juryvoorzitter Filmfestival Cannes
Lees ook:Napoleon Bonaparte (1769-1821)
Lees ook:The Artist grote winnaar Césars
Lees ook:Franse geschiedenis: Consulaat, keizerrijk en de restauratie (deel 8)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>