Franse films op TV5MONDE (week 8)

© Pierre Planchenault

Op TV5MONDE zijn iedere week films uit de lange en succesvolle Franse filmgeschiedenis te zien. Dit is een selectie uit de filmagenda van deze week. De films uit onderstaande selectie zijn allemaal Nederlands ondertiteld.

Film: Lili David
Dinsdag 19 februari om 21:00
Herh: 21 februari om 18:30, 22 februari om 14:00
Regie: Christophe Barraud (Frankrijk, 2012)
Lili, 32 jaar, werkt voor een onderneming in luxe receptie. Haar rol: de meest onwaarschijnlijke wensen van rijke klanten met een rijke verbeelding laten uitkomen. In het kort, het onmogelijke doen. Een idioot beroep, dat ze zorgvuldig en altijd vrolijk uitvoert, een echte moderne fee!

Film: Un air de famille
Donderdag 21 februari om 21:00
Herh: 24 februari om 1:15, 26 februari om 18:30
Regie: Cédric Klapisch, (Frankrijk, 1996)
Prijzen: Beste Bijrollen (Jean-Pierre Darroussin, Catherine Frot) en Beste Scenario bij de Césars (1997).
De familie Menard komt elke week bijeen voor een diner. Maar die dag ontbreekt de vrouw van Henri: ze is een poosje vertrokken, om na te denken… Dit schijnbaar kleine drama gaat afdrijven en andere, diepere drama’s vergroten en versterken.

Film: Indochine
Zondag 24 februari om 21:00
Herh: 4 maart om 23:50
Regie: Régis Wargnier (Frankrijk, 1991)
Onderscheidingen: César voor de Beste Actrice, Beste Vrouwelijke bijrol, Beste Fotografie, Beste Decors en Beste Geluid; Oscar en Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film (1993)
Indo-China, 1930. Eliane leidt met sterke hand een plantage. Haar enige gevoelsband is Camille, haar geadopteerde dochter. Beide vrouwen worden verliefd op een jonge marine-officier, Jean-Baptiste. Eliane maakt zich van hem los terwijl Camille naar hem toe vlucht. Voor het eerst ontdekt ze de keerzijde van het koloniale decor…

Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 7)
Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 13)
Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 12)
Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 6)
Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 48)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>