Franse films op TV5MONDE (week 7)

© Laurent Denis / FTV

Op TV5MONDE zijn iedere week films uit de lange en succesvolle Franse filmgeschiedenis te zien. Dit is een selectie uit de filmagenda van deze week. De films uit onderstaande selectie zijn allemaal Nederlands ondertiteld.

Film: Assassinée
Dinsdag 12 februari om 21:00
Herh: 14 februari om 18:30, 15 februari om 14:00
Regie: Thierry Binisti (Frankrijk, 2011)
Kijkcijferrecord op de Franse televisie (meer dan 5 miljoen kijkers).
Haar dochter Eva, toekomstig studente geneeskunde, wordt vandaag 20 en Cathy heeft een feest georganiseerd. Ze heeft zelfs haar ex-man Richard uitgenodigd. Maar Eva is onvindbaar. Als ze haar verdwijning gaat aangeven bij de politie hoort Cathy dat haar dochter is vermoord …

Film: Au plus près du paradis
Donderdag 14 februari om 21:00
Herh: 17 februari om 0:50, 19 februari om 18:30
Regie: Tonie Marshall (Frankrijk / Canada / Spanje, 2002)
Het horen van de voornaam van haar eerste liefde lijkt voor Fanette een onthulling. Dan wordt ze gevraagd voor een afspraak via een brief die door een silhouet, dat lijkt op Philippe, wordt achtergelaten. Heeft ze gedroomd? Maar als ze de verleidelijke Matt ontmoet, kan ze zich toch niet overgeven…

Film: Tous les matins du monde
Zondag 17 februari om 21:00
Herh: 20 februari om 14:00, 25 februari om 23:50
Regie: Alain Corneau, 1991
Onderscheidingen: 7 Césars in 1992 (Beste Franse Film, Regisseur, Actrice in een bijrol, Muziek, Fotografie, Geluid en Kostuums); Prix Louis Delluc in 1991.
17e eeuw. Sainte Colombe weigert elk compromis met de oppervlakkige, corrupte wereld van het Hof. Hij zoekt het absolute, de eeuwigheid in de muziek. Marin Marais, zijn leerling, is echter op zoek naar beroemdheid en succes. Hun relatie is veelbewogen…

Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 6)
Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 8)
Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 5)
Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 13)
Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 12)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>