Thierry Henry gaat 30 miljoen euro verdienen als commentator

De vers gepensioneerde Franse voetballer Thierry Henry gaat 30 miljoen euro verdienen als commentator op televisie. De topscoorder van Les Bleus kondigde gisteren aan te stoppen als voetballer, maar hij gaat er financieel zeker niet op achteruit. Henry gaat werken voor de Britse televisie Sky Sports vanaf begin 2015.

Sky Sports biedt Thierry Henry een salaris van 24 miljoen pond, iets meer dan 30 miljoen euro. Dit bedrag is wel uitgesmeerd over meerdere jaren, hij zal 400.000 euro per maand gaan verdienen. Een Salaris dat hoger is dan hij als voetballer verdiende (3,1 miljoen euro per jaar) .

Ter vergelijking: De Franse voetballers Christophe Dugarry en Bixente Lizarazu, die respectievelijk werken voor de zenders Canal + en TF1, verdienen ongeveer 350.000 € per jaar voor hun expertise en analyses. Volgens de Engelse pers aasden er meerdere zenders op Henry als commentator, waaronder de BBC

 

Lees ook:“Thierry Henry, jij won toch onlangs de World Cup?”
Lees ook:Thierry Henry populairste Franse sporter
Lees ook:David Beckham komt naar Parijs
Lees ook:De beste voetballers aller tijden uit de Franse geschiedenis
Lees ook:Ook Fransen vinden Ronaldo meest sexy speler

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>