Nieuwe sport: Frans rennen door zee nu ook in Nederland

Gaat Longe Côte, vrij vertaald Côte-lijnen, na Frankrijk ook Nederland veroveren? Als het aan Frankrijk.nl ligt wel. Côte-lijnen werd onlangs gespot in Bretagne door Carole Goelitz, één van de drie vrouwen achter het webazine dat inspireert met vakantietrends en insidertips. Ze raakte enthousiast, kocht een wetsuit, ging het uitproberen en was om. Verwonderd over het feit dat deze activiteit in Nederland niet bestaat, ging ze op zoek naar de bron, kwam uit bij Thomas Wallyn en vroeg hem of hij misschien een demonstratie wilde geven. Zo kwam ze erachter dat hij een ongeremde passie heeft voor watersporten. Met de introductie in Zandvoort hoopt Frankrijk.nl een aanzet te geven bij (water)sporters, trainers, en outdoorsport-organisatoren om Côte-lijnen in Nederland op de kaart te zetten. Zodat Carole dichter bij huis kan gaat Côte-lijnen.

Rennen door zee

Côte-lijnen laat zich het beste omschrijven als rennen door het zeewater langs de kustlijn, al of niet met peddel. Thomas Wallyn, roeitrainer, bedacht deze sportactiviteit nadat hij te kampen kreeg met een aantal geblesseerde roeiers in zijn team. Doordat het water elke beweging vertraagt en het drijvend vermogen voor minimale druk op de benen zorgt, worden de spieren wel geactiveerd maar niet overmatig belast.

De methode werd geadopteerd door andere sporters en diverse Franse kustplaatsen namen Côte-lijnen op als watersportactiviteit voor recreanten en toeristen. Inmiddels wordt de sport ook beoefend in Duitsland, Polen en zelfs Australië.

Op 27 mei introduceert de reistrendwatcher voor Frankrijk deze nieuwe zeewatersport in Zandvoort aan Zee, met een uitleg en clinic door de bedenker ervan, de 47e jarige Fransman Thomas Wallyn.

 

Lees ook:Frankrijk wint hoofdrace Zandvoort
Lees ook:Vechten tegen de Franse makelaarsbond
Lees ook:Contre Toi verschijnt op DVD
Lees ook:Filmrecensie Quartier Lointain
Lees ook:Rénault roept Scénic terug om handremproblemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>