Les Bleus zijn ‘verwende kinderen’

Het blijft maar rommelen in het Franse voetbalelftal. Gisteren stond een openbare training gepland, maar nog voordat die kon beginnen ontstond een woordenwisseling tussen aanvoerder Patrice Evra en fitnesstrainer Robert Duverne op het trainingsveld. Bondscoach Domenech haalde de twee kemphanen uit elkaar, waarop Duverne woedend opstapte. De voetballers weigerden na het incident aan de training te beginnen en stapten de spelersbus in.

Jean-Louis Valentin, topofficial bij de Franse voetbalbond, legde direct na het incident zijn functie neer. ”Dat ze niet willen trainen is onacceptabel. Het is een schande voor het team, de voetbalbond en Frankrijk”, aldus Valentin. In een verklaring, die werd voorgelezen door bondcoach Domenech, lieten de spelers weten niet te willen trainen omdat Nicolas Anelka een dag eerder naar huis was gestuurd. De spits werd uit de selectie gezet omdat hij Domenech tijdens de rust van de verloren wedstijd tegen Mexico (0-2) had beledigd.

De Franse pers oordeelt maandagochtend keihard over de stakende spelers van het nationale elftal. De kranten vinden dat Les Bleus zich moeten schamen.  ”Muiterij”, staat groot op de voorpagina van Le Parisien. De krant noemt de selectie ‘een groep verwende kinderen’. Met enig historische besef vergelijkt het dagblad de staking van ‘De Haantjes’ onder Domenech zelfs met de slag bij Waterloo die een einde maakte aan het regime van Napoleon. 

Sportkrant L’Equipe heeft geen goed woord over voor trainer Domenech: ”Hij neemt geen enkele verantwoordelijkheid en is als een soort handpop gegijzeld door zijn groep.” Libération vindt de actie een nederlaag voor het voetbal: ”Een sport die zondag veel krediet heeft verloren in Frankrijk.”

Overigens zijn Les Bleus maandagochtend weer gewoon gaan trainen. Het is de laatste voorbereiding voor hun WK-wedstijd morgen. Frankrijk speelt dinsdag om 16.00 uur tegen Zuid-Afrika.

Bronnen: Nu.nl, Le Parisien, L’Equipe, Libération, L’Express.

Lees ook:Anelka voor 18 wedstrijden geschorst
Lees ook:Anelka uit elftal gezet na scheldpartij
Lees ook:Voetballer Anelka klaagt sportkrant aan
Lees ook:Franse voetbalbond roept spelers op het matje
Lees ook:Bonusje van 300.000 euro, maar dan wel éven het WK winnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>