Voetbal: Toekomst Franse bondscoach onzeker

Als het Franse elftal de dramatische prestatie van zaterdag (3-1 verlies tegen Oostenrijk) in kwalificatiegroep 7 voor het WK in Zuid-Afrika niet voortzet met een overwinning, dan zijn de dagen van bondscoach Raymond Domenech geteld.

Dat is de stellige overtuiging van alle voetbalvolgers in Frankrijk, die gisteren alleen maar in keiharde bewoordingen de dramatische wedstrijd van de Haantjes veroordeelden. "De ruïnes roken na", kopte l'Équipe, toch al geen fan van Domenech.

Het zal woensdag spoken in het Stade de France, waar de Haantjes Servië ontvangen.

Om een serie van drie opeenvolgende verloren officiële interlands (Oostenrijk in de WK-kwalificatie, Italië en Nederland op het EK van afgelopen zomer) te vinden moesten de Franse voetbalhistorici terug naar 1963-1964. Toen verloren de Haantjes van België en twee keer van Hongarije. De laatste keer dat een Frans voetbalelftal verloor van Oostenrijk was in 1932.

De nederlaag komt des te harder aan omdat de Fransen na de loting voor de WK-kwalificatie al met veel genoegen hadden vastgesteld dat de tickets voor Zuid-Afrika alvast geboekt konden worden.

Immers, in een groep met Roemenië, Faroër, Oostenrijk, Litouwen en Servië leek er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht, ondanks het afscheid van enkele sterkhouders als Lilian Thuram en Claude Makelele. Een nieuwe generatie talenten als Samir Nasri, Lassana Diarra, Bakary Sagna, keeper Steve Mandanda en Karim Benzema stond gretig klaar. De 'opbouwtrainer' Domenech wilde dolgraag met de aanstormende talenten aan de slag.

Maar in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd ging het dus al fout. 'De kwalificatie is nu al in gevaar', verzuchtte een Franse televisiecommentator. Eén gelukje: Roemenië deed het in groep 7 zaterdagavond ook niet best. Er werd verloren van Litouwen.

Bron: BN/De Stem

 

Lees ook:Oostenrijk – Frankrijk 3-1
Lees ook:“Als het kon, zouden jullie mij onthoofden”
Lees ook:Les Bleus zijn ‘verwende kinderen’
Lees ook:Voetballer Anelka klaagt sportkrant aan
Lees ook:Les Bleus kunnen koffers pakken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>