18e editie culinair evenement ‘Gastronomades’

Eens per jaar verzamelt tout gastronomisch Frankrijk zich voor het culinaire evenement ‘Gastronomades’. Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 november is het centrum van Angoulême, gelegen in Poitou-Charentes, het decor van dit prestigieuze kookevenement.

Het thema voor 2012 is de hedendaagse keuken. Kookliefhebbers, smulpapen en topkoks in spe kunnen gedurende drie dagen kookdemo’s bijwonen, deelnemen aan 50 kooklessen en exposities bezoeken. Er worden circa 100.000 bezoekers verwacht.

Tijdens de 18e editie van Gastronomades verzamelen 50 gerenommeerde koks uit Frankrijk zich in Angoulême. Speciale gasten voor de 2012 editie is een selectie chefs van de exclusieve keten ‘Châteaux & Chalets’, met als voorzitter Alain Ducasse; ’s werelds enige chef met drie driesterrenrestaurants. Naast het geven van kookdemonstraties en workshops, gaan de koks de strijd met elkaar aan bij een achttal ‘cook-off’ kookwedstrijden. De gerechten zijn geïnspireerd op de hedendaagse keuken en worden bereid met regionale en lokale producten zoals oesters, Cognac, Pineau des Charentes, zeezout en geitenkaas.

Op vrijdag is het kinderdag en staan activiteiten en gerechten in het teken van topkoks in spe. Naast uitleg over lekker en gezond eten, komt de herkomst van de producten aan bod en kunnen de kinderen naar hartenlust proeven. Ook in het weekend is een aantal proeverijen voor kinderen.

Gastronomades is één van grootste en meest toonaangevende culinaire evenementen van Frankrijk. De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in het stadscentrum van Angoulême. Openingstijden: 10.00 – 19.00 uur. De toegang is gratis. Meer info:  www.gastronomades.fr.

Lees ook:Culinair evenement in Châtel
Lees ook:Culinaire hoogtepunten tijdens wintersport in Franse Alpen
Lees ook:Topkok Marc Veyrat opent snackkar in Parijs
Lees ook:Win schort Haute Cuisine!
Lees ook:Nieuw kookboek van de Franse kok Stéphane Reynaud

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>