Restaurants met uitzicht over Parijs

Als je uiteten gaat in Parijs, is een mooi uitzicht over de stad een fijn extraatje. Of heb je liever uitzicht over de Seine? Een paar tips van de redactie van Frankrijk.blog.nl.

Ciel de Paris (Tour Montparnasse).
Het restaurant van de Tour Montparnasse, de grootste wolkenkrabber van Frankrijk. Dineer op 200 meter hoogte met een adembenemend uitzicht over de hele stad.
Adres: 33, avenue Maine.

Maison Blanche.
Dit restaurant ligt op het dak van het Théâtre des Champs-Elysées en kijkt uit op de avenue Montaigne. Vanuit de panoramische ramen van dit restaurant heb je prachtig uitzicht over Parijs. Maison Blanche werd in 2008 uitgeroepen tot het beste zakenrestaurant ter wereld door het Amerikaanse magazine Forbes.
Adres: 15, avenue Montaigne.

Tour d’Argent.
Dit wereldberoemde restaurant, dat al bestaat sinds 1582, biedt een panoramisch uitzicht over de Seine. Wel een dikke portemonnee meenemen.
Adres: 15-17, quai de la Tournelle.

58 Tour Eiffel en Jules Verne.
Het eerstgenoemde restaurant bevindt zich op de eerste etage van de Eiffeltoren (op 95 meter hoogte). Jules Verne is gevestigd op de tweede etage (125 meter). 
Adres: Tour Eiffel, Champs de Mars.

Kong.
Dit restaurant met Aziatische keuken heeft verschillende verdiepingen. Vooral vanuit de bovenste heb je een prachtig uitzicht over de Seine.
Adres: 1 Rue du Pont Neuf.

Ken jij ook goede restaurants met een prachtig uitzicht in Parijs? Laat hieronder een reactie achter!

Lees ook:Tips: Valentijn in Parijs
Lees ook:De beste terrasjes van Parijs
Lees ook:Terras op 8e etage Galeries Lafayette geopend
Lees ook:Kerst in Parijs
Lees ook:De leukste adresjes in Dijon

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Restaurants met uitzicht over Parijs

 1. R. van Asselt

  Ook op het dakterras van Terrass Hotel, 12 Rue Joseph de Maistre, 18ième arrondissement, is het goed toeven en ligt de stad Parijs ( en het cimetière Montmarte ) aan je voeten. Zorg ook hier voor een welgevulde beurs of een creditcard van het type ‘gold’.

    /   Reply  / 
 2. maarten

  Georges op dak Beaubourg. 19 Rue Beaubourg
  Paris, France

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>