Win filmpakket À Perdre la Raison!

Een familiedrama staat centraal in de nieuwe Belgisch-Franse film À Perdre la Raison van Joachim Lafosse. De film gaat over Mounir (gespeeld door de Franse acteur Tahar Rahim), die al sinds zijn kinderjaren bij dokter Pinget (Niels Arestrup) leeft. De dokter zorgt ervoor dat Mounir de kans krijgt medicijnen te gaan studeren en materieel niets tekort komt. Dan ontmoet Mounir de Franse Murielle (een prachtrol van de Belgische actrice Émilie Dequenne, die dit jaar op het Filmfestival van Cannes de Un Certain Regard Award voor Beste Actrice won). Ze worden tot over hun oren verliefd, besluiten te trouwen en gaan samenwonen in het huis van Dokter Pinget. Al snel breidt het gezin zich uit met de geboorte van vier kinderen. In de tussentijd worden Mounir en Murielle onbewust afhankelijker van de dokter en neemt bij Murielle steeds meer het verstikkende gevoel toe opgesloten te zijn. Er ontstaat een verraderlijke situatie waaraan het gezin ten onder dreigt te gaan…. (Lees de gehele filmrecensie).

Benieuwd naar deze film? Frankrijk.blog.nl mag drie filmpakketten weggeven! Ieder filmpakket bestaat uit twee vrijkaarten voor de film À Perdre la Raison en twee Franstalige DVD’s, van de films La Fille du RER en Un Amour de Jeunesse. Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken op een À Perdre la Raison Filmpakket is de volgende prijsvraag beantwoorden:
Actrice Émilie Dequenne won voor haar rol van Murielle de Un Certain Regard Award voor Beste Actrice. Op welk filmfestival kreeg zij deze prijs?

A) Filmfestival van Cannes
B) Brussels International Festival of Fantastic Film
C) Venice Film Festival

Weet jij het antwoord, stuur dan een mail naar de redactie: [email protected], o.v.v. “Filmpakket À Perdre la Raison”. Vermeld hierbij je naam en adres. Inzenden kan t/m 12 september 2012. Bulkinzendingen van prijsvragensites worden niet geaccepteerd en zullen een klachtmelding krijgen. De winnaars krijgen het filmpakket thuisgestuurd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Lees ook:Filmrecensie À Perdre la Raison
Lees ook:Win Frans filmpakket!
Lees ook:Win filmpakket Cloclo!
Lees ook:Isabelle Huppert voorzitter jury filmfestival Cannes
Lees ook:Selectie Filmfestival Cannes bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>