Gaat Jean-Marie Le Pen (86) eindelijk met pensioen?

-

Jean-Marie Le Pen, oprichter van de extreem-rechtse partij Front National in Frankrijk, stopt met zijn politieke werkzaamheden. De 86-jarige jodenhater wilde zich kandidaat stellen in de regio Provence-Alpes- Côte d’Azur, maar ziet daar nu van af.

Officieel ziet hij af van zijn kandidaatstelling, omdat zijn dochter hem niet meer in de partij wil. Zijn extreemrechtse ideeën zouden stemmers afschrikken in plaats van aantrekken. Maar wie verder kijkt dan zijn neus lang is, weet dat Le Pen zich helemaal niet kandidaat mag stellen in deze regio. Om verkiesbaar te zijn in een regio moet de kandidaat in spé er wonen, of tenminste bewonersbelasting betalen. Le Pen woont niet in het zuiden maar in de buurt van Parijs. Maar hij betaalt persoonlijk de huur voor het partijkantoor van het Front National in Nice, en dacht dat dat voldoende was om op de kieslijst te kunnen worden ingeschreven. Hierdoor werd hij reeds in 2004 afgewezen als kandidaat. Dat hij nu zogenaamd wegens zijn dochter afziet van de verkiezingen is een publiciteitsstunt. FN wil laten zien dat ze zonder de oude Le Pen doorgaan, maar stiekem heeft hij nog een hele dikke vinger in de pap. Dat kan ook niet anders als je zelf de oprichter bent van een partij, je dochter nu de voorzitter is en je inmiddels je kleindochter ook klaarstoomt voor een leiderschap. Ja, mensen, u leest het goed: niet alleen in Amerika kennen ze politieke dynasties zoals de Kennedy’s, Bush en nu Clinton. Het Front National wil de kleindochter van Jean-Marie, Marion Maréchal-Le Pen, inzetten als kandidaat voor de regio PACA en begint daarmee ook van de partij een familieaangelegenheid te maken.

Overigens speelt ook de man van Marine een rol binnen de partij. Louis Aliot is vicepresident van FN en zegt geregeld tegen de media dat hij tegen uitsluiting van opa Le Pen is, ‘gezien hetgeen hij heeft gedaan voor Front National’. Daarmee doet hij dus de uitspraken van zijn vrouw teniet. Le Pen is nog lang niet uit de politiek verdwenen. Dat is slechts een facade voor wie wil stemmen op rechts, maar niet gezien wil worden als een antisemiet. Tegelijkertijd blijft hij aan, om zo de extreemrechtse achterban tevreden te stellen.

 

 

Lees ook:Le Pen veroordeeld voor uitspraken WO II
Lees ook:Jean-Marie Le Pen treedt af
Lees ook:Peiling: Le Pen wint verkiezingen
Lees ook:Front National boekt winst bij verkiezingen
Lees ook:Le Pen woedend op Madonna

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>