Meer aandacht voor religie bij aardrijkskunde en geschiedenis op school

Jodendom, Christendom en Islam

Religie krijgt vanaf volgend jaar prominentere aandacht bij de vakken aardrijkskunde en geschiedenis op de middelbare school in Frankrijk, zo heeft president François Hollande bekend gemaakt.

De meeste landen kennen het vak ‘godsdienst‘ op de middelbare school, maar Frankrijk heeft het onderwerp verspreid over kunstgeschiedenis, aardrijkskunde en geschiedenis. Na de aanslagen in Parijs wil Hollande dat er meer aandacht komt voor religie, om te voorkomen dat leerlingen verkeerde opvattingen krijgen. Benadrukt wordt dat de leraar een eerlijke en neutrale houding moet hebben. Gevreesd wordt wel voor spanningen in de klas, wanneer bepaalde onderwerpen zoals Israël en Palestina worden behandeld. Maar juist vanwege die spanningen hamert men erop dat leerlingen de juiste feiten moeten weten, voordat ze zich in een discussie mengen. De nieuwe modules gaan in vanaf 2016.

 

Lees ook:Franse scholen roepen mannelijke leerlingen op een rok te dragen op 16 mei
Lees ook:Hele middag gymles op school
Lees ook:Boze ouder slaat tiener met brandblusser (video)
Lees ook:Franse lycées krijgen een cijfer
Lees ook:Lerares steekt zichzelf in brand op schoolplein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>