Seks, leugens en intriges: Schokkende verhalen over vrouwen van de Franse politiek

Jeux dangereux à L’Elysée is het nieuwe boek van journaliste Catherine Rambert over het leven achter de schermen van de Franse politiek. Rambert interviewde vrouwen en ex-vrouwen van ministers in de Franse politiek en ontdekte dat er een donkere kant zit aan de huwelijken binnen het Elysée.

De meeste vrouwen zijn anoniem in het boek, om zo hun reputatie niet te schaden. Wat vooral naarboven komt, is dat er een macho cultuur heerst in de Franse politiek. Het wordt normaal gevonden dat een minister een maîtresse neemt, waarbij de echtgenote maar een oogje moet toeknijpen. Ook is het normaal dat de mannen lang wegblijven van huis, veel alcohol drinken en zich arrogant gedragen.

Lees het hele interview met schrijfster Cahterine Rambert over haar boek bij ParisMatch.

Lees ook:‘Valérie Trierweiler had naast Hollande nog een affaire’
Lees ook:‘Franse vrouwen moeilijkst te imponeren op datingsites’
Lees ook:Apple weigert boek van Franse feministe omdat de foto te sexistisch is
Lees ook:Recept: Magische preisoep
Lees ook:Franse mannen dansen beter op hoge hakken dan vrouwen (Video!)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>