Appartement van Franse Ambassadeur kost 48 miljoen dollar

Het appartement van de Franse ambassadeur, die ook bij de VN-besprekingen aanschuift, staat te koop voor 48 miljoen dollar in New York. Voor dat geld krijgt de toekomstige golden boy van wallstreet, celebrity  of rijke Rus een optrekje van 700 m2.

De Franse overheid kocht het appartement in 1979 voor 600.000 dollar, het equivalent van 2 miljoen dollar tegenwoordig. Het verblijf is zo groot, omdat er veel feesten georganiseerd worden en de huiskamer meerdere gasten moet kunnen ontvangen. In totaal zijn er achttien kamers, waarvan drie salons, vijf open haarden, zes badkamers, een eigen lift, een eetkamer van 60m2 en dat alles op de twaalfde en dertiende etage in één van de duurste straten van New York: 740 Park Avenue, op de hoe van de 71e straat. Het appartement werd overigens ontworpen door James T. Lee in 1930, de opa van Jackie Kennedy, die als kind ook vaak langskwam.

Het show-appartement is ingericht met art-déco en de duurste Franse meubels.

Kopers schijnen in de rij te staan voor dit exclusieve Franse appartement midden in New York, maar niet iedereen mag langskomen tijdens de open huizen dag. Je moet aantonen dat je minstens 100 miljoen dollar op je rekening hebt staan, anders blijft de deur gesloten. Overigens ben je er nog niet met de vraagprijs, de vereniging van eigenaren vraagt 24.087 dollar per maand voor het onderhoud en personeel.

Waarom het appartement nu te koop staat is niet bekend, maar waarschijnlijk vindt de socialistische regering van Frankrijk dit appartement veel te luxe voor één ambassadeur. Waar hij nu zal gaan wonen, is onbekend.

 

 

Lees ook:Villa van ontwerper Kenzo voor 15 miljoen te koop in Parijs
Lees ook:Dit is met een vraagprijs van 46 miljoen euro het duurste appartement van Parijs
Lees ook:Duurste appartement van Parijs verkocht
Lees ook:Strauss-Kahn op borgtocht vrij
Lees ook:Zonder schaamte: smerig appartement van 3m2 te koop in Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>