Parisiennes mogen eindelijk broek dragen

Vrouwen in Parijs mogen sinds vorige week officieel een broek dragen. Het stadsbestuur uit de Franse hoofdstad heeft nu pas een decreet uit 1799 ingetrokken, waarin stond dat Parisiennes verplicht zijn de gemeente om toestemming te vragen om in een broek de straat op te gaan.

Het decreet werd in 1799 ingevoerd toen lange broeken bij de arbeidersklasse ‘in’ werd, als symbool van de Franse Revolutie. De aristocraten droegen daarentegen een ‘culotte’ (broek tot de knie). Een eeuw later werd het besluit aangepast: vrouwen te paard of op de fiets mochten wel een broek dragen.

In 2010 startte de Franse politieke partij De Groenen een campagne om het eeuwenoude decreet te schrappen, maar het stadsbestuur vond het tijdsverspilling om zich te buigen over ”een stuk juridische archeologie”. Toen de partij bijval kreeg van de UMP, werd het decreet dan eindelijk toch geschrapt.

Bron: France24.

Lees ook:Aanspreektitel ‘mademoiselle’ verdwijnt
Lees ook:Boerkaverbod wordt in voorjaar 2011 van kracht
Lees ook:Eerste arrestaties na boerkaverbod
Lees ook:‘Désir wordt nieuwe leider Parti Socialiste’
Lees ook:Pas de burqa!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>