Belastingverhoging voor miljonairs verboden

Het Franse Constitutionele Hof heeft het plan van president François Hollande om miljonairs vanaf het nieuwe jaar 75% belasting te laten betalen, verboden.

Het Hof, dat bepaalt of nieuwe wetten aan de grondwettelijke regels voldoen, vindt dat een bepaalde groep belastingbetalers oneerlijk wordt behandeld door de maatregel. De belastingverhoging voor Fransen die meer dan één miljoen per jaar verdienen, was een verkiezingsbelofte van Hollande. De maatregel was al goedgekeurd door het parlement en zou op 1 januari 2013 worden ingevoerd.

Er ontstond veel ophef over de maatregel in Frankrijk. Enkele Franse miljonairs, onder wie steracteur Gérard Depardieu en LVMH-baas Bernard Arnault, wilden in België gaan wonen om de verhoogde belasting te ontduiken.

Lees ook:‘Hollande steeds minder populair’
Lees ook:Belasting tweede huis Frankrijk geschrapt
Lees ook:Frankrijk heeft meeste miljonairs van Europa
Lees ook:Gérard Depardieu wordt Belg
Lees ook:Toch homohuwelijk in Frankrijk?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>