Hollande vindt presidentschap moeilijk

François Hollande vindt het presidentschap ‘niet makkelijk’. Dat heeft de Franse president in een interview met dagblad Le Monde gezegd.

De populariteit van Hollande is sinds hij een half jaar geleden het stokje overnam van Nicolas Sarkozy, sterk gedaald. Er wordt hem vaak verweten dat hij niet snel en daadkrachtig genoeg optreedt. “Vandaag de dag aan de macht zijn, is erg moeilijk”, aldus Hollande. “Er is geen respect meer (voor autoriteiten, red.). Maar dat wist ik van tevoren.” Hollande benadrukt in het interview dat hij niet wil klagen en dat hij voorbereid is op de zware tijd die nog gaat komen. Frankrijk staat er economisch niet goed voor; de werkloosheid ligt rond de 10% van de Franse beroepsbevolking.

Hollande zei verder in het interview dat hij niet alleen om persoonlijke redenen president wilde worden, maar ook omdat hij ervan overtuigd is dat het het beste is als een linkse partij Frankrijk door deze broodnodige veranderingen heenloodst. “Zodat het wordt gedaan door middel van onderhandelingen, met rechtvaardigheid, en zonder de zwaksten in de samenleving te raken.”

Lees ook:Franse werkloosheid piekt
Lees ook:Werkeloosheid stijgt in Frankrijk
Lees ook:1 op de 10 Fransen is werkloos (en dat aantal stijgt)
Lees ook:Hollande: ’2013 wordt zwaar jaar voor Frankrijk’
Lees ook:Minister geeft functie beheerder partijkas op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>