Carla Bruni adviseert Trierweiler om te trouwen

Carla Bruni, de voormalige presidentsvrouw van Frankrijk, heeft advies voor haar ’opvolgster’ Valérie Trierweiler: trouw met president François Hollande. Dat zei de zangeres en vrouw van Nicolas Sarkozy in haar eerste interview sinds haar vertrek uit het Elysée, in het Franse magazine Elle.

Trierweiler, die afgelopen mei in het Franse presidentspaleis Elysée introk met haar partner Hollande, ligt niet goed bij het Franse volk. Uit een peiling blijkt dat maar liefst tweederde van de Fransen de première dame niet ziet zitten. Trierweiler zorgde voor een reeks schandalen, vanwege haar publieke ruzie met de ex-partner van Hollande, Ségolène Royal, en roddels over haar vermeende affaire met de getrouwde politicus Patrick Devedjian. Ook werd Trierweiler hypocrisie verweten toen ze een rechtszaak aanspande tegen het Franse magazine VSD, dat een foto van de première dame in bikini op de cover plaatste, maar weigerde dezelfde stappen te ondernemen tegen haar eigen werkgever, Paris Match, dat eveneens vakantiekiekjes van Trierweiler en Hollande publiceerde.

“Ik denk dat het makkelijker is om de wettelijke echtgenote van het staatshoofd te zijn dan zijn vriendin”, aldus Carla Bruni in het interview met Elle. “Misschien heb ik het verkeerd en maken zij een moderne keuze. Maar ik merkte dat er een soort publieke rust kwam ten opzichte van mij toen ik met Nicolas trouwde.”

Lees ook:Valérie Trierweiler wint rechtszaak om bikinifoto
Lees ook:Carla Bruni pakt muziekcarrière weer op
Lees ook:Carla Bruni onthult titel nieuwe album
Lees ook:Franse première dame onder vuur na ‘jaloerse’ tweet
Lees ook:Trierweiler heeft spijt van jaloerse tweet over Hollande’s ex

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>