De nieuwe première dame van Frankrijk

Vorige week werd haar vriend François Hollande verkozen tot de nieuwe president van Frankrijk, en dus is zij de nieuwe première dame (first lady): Valérie Trierweiler, journaliste van het Franse weekblad Paris Match. Maar wie is zij eigenlijk?

Trierweiler werd in 1965 geboren in Angers (300 km ten zuidwesten van Parijs), als Valérie Massonneau. Ze groeide op in een gezin met twee broers en drie zussen. Haar vader was invalide; als kind was hij tijdens de oorlog op een mijn gelopen. Toen Trierweiler 21 jaar was, overleed haar vader. Haar moeder werkte als cassière bij een schaatsbaan. Na haar studie Politicologie in Parijs, ging ze in 1988 aan de slag als politiek verslaggever. Ze trouwde met haar jeugdliefde Franck, maar de relatie hield geen stand.

Kort daarop trad ze voor de tweede keer in het huwelijksbootje met Denis Trierweiler, die ze had ontmoet op de redactie van Paris Match, waar ze sinds 1989 als journalist werkzaam is. Met hem kreeg ze drie zoons. Na haar scheiding voedde ze hen grotendeels alleen op. In 2005 ontmoette ze François Hollande terwijl ze een reportage maakte over de Parti Socialiste. Ze kregen een verhouding, waarna Hollande zijn toenmalige vriendin en moeder van zijn vier kinderen, politica Ségolène Royal, verliet. Naast haar werk voor Paris Match ging Trierweiler in 2007 ook voor de Franse zender Direct 8 werken, waar ze een politiek programma presenteerde.

De 47-jarige Trierweiler wordt de eerste ongehuwde première dame van Frankrijk. Ze is niet van plan om te stoppen met werken. Wel zal ze politieke onderwerpen voortaan links moeten laten liggen.

Foto: Jackolan1/WikiCommons.

Lees ook:Valérie Trierweiler wint rechtszaak om bikinifoto
Lees ook:‘Valérie Trierweiler had naast Hollande nog een affaire’
Lees ook:Carla Bruni adviseert Trierweiler om te trouwen
Lees ook:Journalist ontslagen na seksistische tweet over Trierweiler
Lees ook:Trierweiler onder vuur na bezoek modeshow Dior

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>