Boek over racistische uitspraak minister

Ruim een jaar geleden zorgde de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Brice Hortefeux, voor een rel nadat hij een racistische opmerking maakte, die werd opgenomen op video en volop in de media verscheen. Nu doet diezelfde uitspraak opnieuw stof opwaaien in Frankrijk. De man over wie de racistische opmerking destijds ging, Amine Bénalia-Brouch, heeft namelijk een boek geschreven. En daarin komen Hortefeux en regeringspartij UMP er niet goed vanaf.

In september 2009 stelde de minister Bénalia-Brouch voor op een partijbijeenkomst als “onze kleine Arabier”. Hij voegde eraan toe: “Eén Arabier is geen probleem. Er ontstaan pas problemen als ze met heel veel zijn.”  Destijds nam Bénalia-Brouch het in de media op voor de minister, die beweerde dat zijn uitspraak uit zijn verband was gerukt. Nu zegt Bénalia-Brouch dat hij dat deed “onder druk van de UMP”. Een Kamerlid zou hem hebben verteld wat hij moest antwoorden op vragen van journalisten. Bénalia-Brouch schrijft in zijn boek dat hij de opmerking van Hortefeux altijd als racistisch heeft beschouwd.

Afgelopen juni kreeg Hortefeux een boete van  € 750,-opgelegd voor zijn uitspraak.

Bron: Le Parisien. Foto: MEDEF/WikiCommons.

Lees ook:Minister beboet voor racistische uitspraken
Lees ook:Bertrand weg, Hortefeux en Besson nieuw, Lagarde en Dati blijven
Lees ook:De Villepin: “Regering zaait paniek over terreurdreiging”
Lees ook:“Sarkozy lijkt op Madoff”
Lees ook:Hollande schrijft brief naar rechtbank in zaak vriendin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>