Wilders’ kleine wereld

Aan cartoons over Geert Wilders geen gebrek

Een Franse mensenrechtenorganisatie zal de Nederlandse politicus Geert Wilders voor de rechter dagen. De organisatie ADDH verwijt de voorman van de PVV aan te zetten tot haat tegen moslims.

De aanklacht is gebaseerd op een toespraak van Wilders, vorig jaar in New York. Daarin verklaarde hij dat veel wijken in Frankrijk “no-go areas zijn voor vrouwen zonder hoofddoek.” De rellen in de voorsteden in 2005 noemde hij een ‘moslim-intifada’.

De Franse advocaat Yassine Bouzrou is na onderzoek tot de conclusie gekomen dat de uitlatingen strafbaar zijn. “Wilders zei in die toespraak ook dat één op de drie Franse moslims voorstander is van zelfmoordaanslagen. Daarmee suggereert hij dat één op de drie Franse moslims een potentiële terrorist is. Waar haalt hij het allemaal vandaan? Hoe komt hij erbij? Wilders doet ernstige beschuldigingen die nergens op zijn gebaseerd.”

De reactie van Wilders: “De wereld wordt wel klein zo met processen en procedures overal: van Nederland, Jordanië en Engeland tot Frankrijk. Verschrikkelijk. Maar ik vecht natuurlijk juridisch terug. Ze krijgen me niet klein.” Als hij schuldig bevonden wordt aan aanzetten tot moslimhaat, dan riskeert hij een gevangenisstraf van een jaar. Het Nederlandse Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak.

Bron: AD

Lees ook:Miljoen bezoekers voor Intouchables
Lees ook:Intouchables trekt 146.000 bezoekers
Lees ook:Intouchables best bezochte Franse film ooit
Lees ook:Dé Franse filmhit van het jaar
Lees ook:Frans voorleeswoordenboek voor kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>