Marokko verbiedt Frans weekblad

De Marokkaanse regering heeft het meest recente nummer van het Franse weekblad L'Express verboden. Volgens minister van informatie Khalid Naciri is de maatregel genomen op grond van artikel 29 van de Marokkaanse perswet dat de publicatie van artikelen die schadelijk zijn voor de islam of de monarchie verbiedt. Zo valt te lezen op de internetsite nu.nl:

"Ons land mag door niemand worden gebruikt om artikelen te verspreiden die afbreuk doen aan onze religie of onze openbare orde ondermijnen", zei Naciri. Hij verduidelijkte niet wat er precies storend was aan het nummer.

Het weekblad zegt op zijn internetsite niet te begrijpen waarom het nummer verboden is.

L'Express heeft deze week als omslagverhaal een artikel over de verhouding tussen het christendom en de islam, getiteld 'De schok Jezus-Mohammed'. In het blad staan in totaal zes artikelen over uiteenlopende religieuze onderwerpen.

De rest van het artikel lees je hier.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Dopingschandaal Tour wordt omvangrijker
Lees ook:Trierweiler onder vuur na bezoek modeshow Dior
Lees ook:Franse rechtbank herstelt huwelijk niet-maagd
Lees ook:Fête de la Musique
Lees ook:Stromae drie keer in de Franse top40

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>