Franse supermarkten moeten verplicht voedsel weggeven aan goed doel

Franse supermarkten mogen voedsel niet meer weggooien. Vanaf 2025 moeten supermarkten overtollig groenten- en fruit dat niet verkocht is, weggeven aan goede doelen zoals de voedselbank of aan bedrijven die het eten verwerken tot diervoer.

Donderdagavond werd een wet aangenomen die de voedselverspilling voor bedrijven met een ecologische voetafdruk van 400 vierkante meter of meer. De regel werd besproken nadat 200.000 mensen een handtekening hadden gezet onder een initiatiefwet. Per Fransman wordt er 20 a 30 kilo voedsel per jaar weggegooid.

Naast het verbod op het weggooien van eten, komen er speciale educatieprogramma’s op scholen.

Bedrijven die zich niet aan de wet houden, riskeren een boete van 75.000 euro (of 2 jaar cel).

Lees ook:Belasting op de favoriete bezigheid van de Fransen; picknicken
Lees ook:Politie vindt 110 kilo coke in appartement
Lees ook:Fransman trouwt met dode vrouw
Lees ook:Mannen opgepakt met 315 kilo cannabis
Lees ook:Dure graffiti voor voetbalfans PSG

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>