Monaco presenteert vliegende auto

Vergeet de Autorai, voor het echte nieuws moet je in Monaco zijn. Op de luxebeurs Top Marques is een vliegende auto gepresenteerd. 

Ontwerpers Juraj Vaculik en Stefan Klein hebben het concept voor de Aeromobile gepresenteerd in Monaco, het mini Prinsendom in Zuid-Frankrijk. De kleine auto kan in twee minuten vleugels uitklappen en vliegen als een soort drone. Een video van het gevaarte staat bij de Franse krant Nice-Matin.

De tweepersoons Aeromobil 3.0, zoals het ding officieel heet, kan op de weg tot 160 km/per uur behalen en in de lucht 200 km/per uur vliegen. Om op te stijgen moet de auto minstens 100 km/per uur behalen. De vliegrange is 800 km.

Het prototype dat deze week in Monaco tentoon staat, wordt verkocht aan de hoogste bieder. Wat de vanaf vraagprijs is, melden de ontwerpers niet.

Lees ook:Biografie over het échte leven van Grace Kelly online
Lees ook:Jongetje (4) krijgt boete van 23.000 euro
Lees ook:Unieke Alpine-auto M64 te koop in Monaco
Lees ook:UFO’s boven Nancy?
Lees ook:Prins Albert 10 jaar op de troon in Monaco

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>