Recordpoging: 42-jarige Fransman rent 6 dagen en nachten achtereen

De 42-jarige Fransman Philippe Billard rent zes dagen zonder te stoppen om een wereldrecord neer te zetten. Hij begon afgelopen vrijdag 23 mei en rent nog steeds. “Het gaat steeds beter!”, vertelt de hardloper enthousiast aan 20minutes.

De hardloper Philippe Billard is live te volgen via de webcam en toont nog geen tekenen van uitputting ondanks dat hij al meer dan 340 km heeft hardgelopen op zijn loopband in Parijs. Hij is van plan pas donderdag te stoppen. Overigens neemt hij wel korte plaspauzes en mag hij maximaal 3 uur slapen. De sportman moest desondanks hard trainen voor dit wereldrecord. “Ik heb mij geleerd om weinig te slapen en een nieuwe ritme aan te nemen.” Al dat sporten kost enorm veel energie en daarom eet Billard tot 15.000 caloriën per dag. Daarnaast drinkt hij tien liter water, vijf keer zoveel als een normaal persoon zou doen. “Het moeilijkste waren de eerste 48 uur, maar nu gaat het prima. Het beste is om te proberen niet na te denken.”

De sporter voert zijn prestatie uit in het centrum van zuurstof en beweging Laboratoire Holiste. Zij hopen door zijn inspanning meer te weten te komen over wat sporters nodig hebben tijdens zware inspanningen. Tevens letten ze op de gezondheid van de rare renner.

Donderdagavond om 20:00 uur heeft Philippe ongeveer 600 km afgelegd in 144 uur, evenveel als de afstand tussen Parijs en Montpellier. Philippe denkt snel te herstellen van de  inspanning. “Het fysiek herstel zal snel gaan, maar het is vooral psychologisch moeilijk. Het is lastig om terug te keren naar de echte wereld.”

 

Lees ook:‘Bring back our girls’ met Hollywoodsterren op Festival van Cannes
Lees ook:Wereldrecordpoging langste ‘siesta’
Lees ook:Miljoen bezoekers voor Intouchables
Lees ook:Brand in brandweerkazerne (met video)
Lees ook:Filmrecensie Intouchables

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>