Duurste appartement van Parijs verkocht

Het duurste appartement van Parijs is verkocht. Het optrekje van 173m2 is verkocht voor 8 miljoen euro, de prijs was dus 46.200 euro per vierkante meter. Een record in makelaarsland. En die makelaar: Die maakt ruzie. Hij eist 400.000 euro commissie via een rechtszaak.

Het appartement was van Francis Holder, eigenaar van de Ladurée de bakkerijgroep Paul, een soort Bakker Bart van Frankrijk. Het appartement ligt aan de Quoi de Conti in het zesde arrondissement van Parijs. De warme bakker hoefde geen hypotheek af te sluiten, want op zijn bankrekening staat een riant fortuin van 150 miljoen euro. Hij kocht het appartement in 2007 van de gemeente voor 3,1 miljoen euro.

Francis liet het gehele huis renoveren en opnieuw inrichten en heeft het nu dus voor 8 miljoen euro doorverkocht aan een zakenman uit Oostenrijk. De makelaars Philippe Menager en Nicolas Hug hebben Holder aangeklaagd voor fraude en eisen 400.000 euro. Het appartement stond weliswaar via hen te koop, maar Holder maakte een onderhandse deal met de Oostenrijkse zakenman, waardoor de makelaar geen commissie kreeg. Logisch zou je denken: Als de makelaar het niet verkoopt, krijgt die ook geen geld. Maar daar denken zij anders over. De zaak is binnenkort voor de rechter, als Holder er niet weer een onderhandse deal van maakt.

Lees ook:Villa van ontwerper Kenzo voor 15 miljoen te koop in Parijs
Lees ook:Dit is met een vraagprijs van 46 miljoen euro het duurste appartement van Parijs
Lees ook:De vijf best betaalde Franse artiesten
Lees ook:Fransman wint jackpot van 23 miljoen euro
Lees ook:Nu al voor meer dan 307 miljoen verkocht aan YSL kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>